Heeft u een vraag? Bel ons!
+31(0)499-440222
0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Veelgestelde vragen

Dagelijks ontvangen onze medewerkers en voedingsdeskundigen van de afdeling productinformatie vragen over de toepassing en kwaliteit van de producten van Biotisan. Behalve vragen gericht op het persoonlijk gebruik van de Biotisan voedingssupplementen, zijn dit ook vaak algemene vragen. De meest voorkomende algemene vragen hebben wij voor u bij elkaar gezet. Staat uw vraag hier niet tussen? Vul dan het contactformulier in op onze website. U ontvangt dan zo snel mogelijk een antwoord van ons.

1. MAG IK DE BIOTISAN SUPPLEMENTEN COMBINEREN MET GENEESMIDDELEN?
Biotisan heeft op basis van jarenlang onderzoek én aan de hand van hoogwaardige onderzoeksrapporten over kruiden en mogelijke interacties, een serie voedingssupplementen ontwikkeld, die voor zover bekend en bij inname volgens gebruiksaanwijzing, in combinatie met geneesmiddelen kunnen worden gebruikt. Biotisan is dus een specifieke voedingssupplementenlijn van producten, waar bij de formulering wordt voorkomen dat ingrediënten worden gebruikt die waarschuwingen voor geneesmiddelen behoeven. Hierin is Biotisan uniek. Geen enkele andere voedingssupplementenserie heeft deze eigenschap. Biotisan neemt ook geen enkel risico en houdt nauwgezet alle nieuwe ontwikkelingen, onderzoeken, casussen en aanwijzingen op dit gebied in de gaten.

2. IS BIOTISAN VRIJ VAN ALLERGENEN?
Ja, Biotisan bevat geen allergenen zoals gluten, schaal- en schelpdieren, ei, vis, pinda’s, noten,soja, melk, suiker en gist. Daarnaast is Biotisan vrij van conserveermiddelen
en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

3. MOGEN DE VOEDINGSSUPPLEMENTEN VAN BIOTISAN OOK BIJ ZWANGERSCHAP(SWENS) EN/OF BORSTVOEDING WORDEN GEBRUIKT?
Vaak is de invloed van de kruiden, die Biotisan gebruikt in haar samenstellingen, op de ongeboren vrucht of zuigeling niet of onvoldoende bekend. In dit geval neemt Biotisan het zekere voor het onzekere en raadt het gebruik van deze voedingssupplementen af bij zwangerschap(swens) en/of borstvoeding. Dit wordt op de Biotisan producten duidelijk vermeld.

4. WAT IS DE AANBEVOLEN DAGELIJKSE DOSIS VOOR DE SUPPLEMENTEN?
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid staat steeds op de verpakking. Indien u geadviseerd wordt door een arts of gezondheidsprofessional, raden wij u aan om in overleg uw individuele behoefte te bepalen.

5. MOGEN DE BIOTISAN SUPPLEMENTEN DOOR VEGETARIËRS EN VEGANISTEN GENOMEN WORDEN?
Ja, de Biotisan middelen bevatten absoluut geen dierlijke ingrediënten en mogen door vegetariërs en veganisten worden gebruikt.

6. KUNNEN SUPPLEMENTEN IN KWALITEIT ACHTERUIT GAAN TIJDENS HET BEWAREN?
Er staat altijd een uiterste houdbaarheidsdatum vermeld op de verpakking van onze supplementen. Als deze niet verstreken is en als uw supplementen op de juiste manier bewaard worden (koel, droog en donker), treden kwaliteitsverliezen nauwelijks op. Bewaar ze dus niet in een vochtige omgeving, maar op een koele, donkere plaats, zoals een keukenkastje.

7. WAAROM HEEFT URINE VAAK EEN FELGELE KLEUR ALS EEN VITAMINE B-COMPLEX OF EEN MULTIVITAMINENSUPPLEMENT IS INGENOMEN?
Indien meer wateroplosbare vitaminen worden ingenomen dan het lichaam kan opnemen, verlaat het surplus het lichaam via de urine. Dit effect is duidelijk zichtbaar bij riboflavine (vitamine B2), dat van zichzelf al een intens gele kleur heeft, waardoor de urine een fellere gele kleur krijgt. Er is geen reden tot bezorgdheid hierover.

8. IK HEB PROBLEMEN MET HET INNEMEN VAN DE CAPSULES; WAT KAN IK HET BESTE DOEN?
In principe kunnen alle capsules zonder probleem geopend worden. De inhoud kan dan samen met wat voedsel, zoals yoghurt of iets anders dat goed mengbaar is, worden ingenomen.

9. WAAROM KIEST BIOTISAN UITSLUITEND VOOR PLANTCAPS®?
De producten van Biotisan worden gecapsuleerd, omdat dit aanzienlijke voordelen heeft ten opzichte van tabletteren. Bij het maken van tabletten worden bindmiddelen, emulgatoren, coatings, desintegreer- middelen en andere hulpstoffen gebruikt. Deze zijn niet altijd van natuurlijke oorsprong en kunnen tevens de biologische beschikbaarheid van de nutriënten in het gedrang brengen. Deze additieven worden meestal toegevoegd om de tablet bij elkaar te houden, glanzend te maken en gemakkelijk breekbaar en doorslikbaar te maken. Bij het tabletteren worden de voedingsstoffen daarnaast fors samengedrukt door persmachines. Niet alle voedingsstoffen zijn geschikt voor een dergelijke productiewijze, omdat er schade aangericht kan worden aan de actieve stoffen die we zo veel mogelijk intact moeten houden. Biotisan maakt gebruik van vegetarische capsules, de zogenaamde Plantcaps®, die gemaakt zijn van stoffen uit de cassave plant. Bij het capsuleren worden uitsluitend rijst extract en rijst concentraat als hulpstoffen gebruikt, waardoor het lichaam niet belast wordt. Het nieuwste van het nieuwste op het gebied van capsules en 100% van natuurlijke oorsprong.

10. WANNEER KAN IK MIJN VITAMINENPREPARAAT HET BESTE INNEMEN?
U kunt voor een optimale opname van uw multivitaminenpreparaat deze het beste tijdens de maaltijd innemen. Het is raadzaam gezonde vetten te gebruiken bij de maaltijd indien u ook vetoplosbare vitaminen (A,D, E en K) inneemt.